Folkloristische dag in IJzendijke
 

Zaterdag 20 juli werd in IJzendijke voor de 48e keer de folkloristische dag georganiseerd in het centrum van het dorp. De familie Poissonnier van Het Hof Delmare Geiten melkerij wilde ter promotie de geitenkaas promoten. En om dit in een gepast kostuum te kunnen presenteren werd een beroep gedaan op de st. Zeeuwse klederdracht.

Conny Poissonnier en een drietal dames reisden naar Goes om een Zuid Bevelande klederdracht te passen. En zaterdag presenteerden een drietal "Zeeuwse meisjes" de geitenkaas. Samen met de stichting werden een tweetal stands ingericht van waaruit de producten aan belangstellenden werden aangeboden. 

De hele dag was er veel belangstelling vooral voor de klederdrachten van de medewerksters. Meerdere kennissen hadden eerst wat moeite om hun vrienden of familieleden in klederdracht te herkennen. Maar daarna was het een continu komen en gaan van geinteresseerden.

En ruim voor de sluiting van de folkloristische dag waren alle uitgestalde kazen verkocht. 

Gezien de regen was de belangstelling voor het ring- en sjeesjes rijden iets minder dan vorig jaar. Maar regelmatig waren er voor vele ambachten grote groepen belangstellenden die de tijd namen om alles goed te kunnen volgen. En voor de hobby fotografen waren er vele leuke plaatjes te maken, vooral door de aanwezigheid van meerdere paarden die op deze dag aanwezig waren.


 

Gerard van Damme

Goes, Nederland

Mobiel: +31 651 328 791.

E-mail: stzkgoes@gmail.com

Site: www.stzk.nl

 

Foto's