Koningsreceptie in Kleve, Duitsland
 

Maandag 6 mei werd in restaurant “t Poortje aan de Siemensstraße 31 in Kleve, Duitsland de koningsreceptie gehouden. Honorair consul dhr. Freddy B. Heinzel nodigde enkele honderden gasten uit uit de grensregio Duitsland Nederland.

Speciaal voor deze dag was de gouverneur van de provincie Limburg de heer Theo Bovens uitgenodigd. In zijn toespraak ging hij uitvoerig in op de samenwerking tussen de grens regio’s in Duitsland en Nederland.

Voor het consulaat speelde muziekvereniging “De club” o.l.v. Römanö Mediati. Tijdens de receptie nodigde de consul voor de negende keer twee jonge dames in Volendamse dracht uit om de hapjes te serveren. Daar “Frau Antje” heel erg bekend is in Duitsland wordt vaker voor de Volendamse dracht gekozen. De stichting Zeeuwse klederdracht ondervond dit jaar wat problemen bij het vinden van twee jongeren. Maandag 6 mei waren namelijk de scholen weer begonnen. En zelf het schriftelijke verzoek van de consul aan een middelbare opleiding werd niet gehonoreerd. Wel waren Claudia Bentschap Knook en Elina Besseling, beide woonachtig in Sint Annaland, bereid om de uitnodiging van de consul te accepteren.

Voor Claudia en Elina was het een bijzondere ervaring om in een Nederlands consulaat serveer werk te kunnen verrichten. En hun aanwezigheid werd door de consul bijzonder op prijs gesteld. Hij ontving bij de opening uit handen van beide dames; Zeeuwse bolussen en twee placemats uit Zeeland.
 

Gerard van Damme

Goes, Nederland

Mobiel: +31 651 328 791.

E-mail: stzkgoes@gmail.com

Site: www.stzk.nl

 

Foto's