Delta Marina cup & More 14 september 2019
 

Jaarlijks wordt in Kortgene de “Delta Marina Cup” georganiseerd door de plaatselijke jachthaven . Bij dit sportieve zeilevenement op het Veerse Meer staat gezelligheid voorop. Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 14 september 2019 De start en finish zijn bij de ingang van de haven. Niet alleen leuk voor deelnemers, maar ook voor bezoekers. Voor aanvang van de zeilrace wordt er met alle deelnemers gegeten van een ontbijtbuffet. Na afloop van de race wordt er voor een koel drankje gezorgd en sluiten we de dag feestelijk af in een feesttent met muziek, een buffet en een drankje.

Naast het zeilevenement is er overdag een markt voor 2e hands spullen en een markt met onder andere oude ambachten. Voor de 2e hands markt kun je je aanmelden via de site van Delta Marina voor een gratis ter beschikking gestelde markttafel.

Voor de oude ambachten heeft de jachthaven een beroep gedaan op de St. Zeeuwse klederdracht:
Paul Walthuis uit Middelburg toont er zijn Zeeuwse knoppen van fijne rvs. Kunstschilder Huub Kooiman schildert die dag maritieme taferelen op het doek. Tevens worden een aantal van zijn werken tentoongesteld in zijn stand. Zijn vrouw Yvon, het zilver vrouwtje toont haar collectie sieraden. De familie Lomwel presenteert een aantal Zeeuwse borstbeelden. Uit elke regio is er wel een borstbeeld in de typische klederdracht.

Kees Wisse van de Koehoorn uit Meliskerke is aanwezig met een groot aantal regionale producten en uiteraard zijn bekende boerderij ijs. Etienne uit Temse in België geeft de hele dag workshops mini decoupage. Zijn vrouw Monique verzorgt demonstraties macramé. Houtsnijder Kees de Koeijer uit Yerseke weet alles te vertellen over het bewerken van diverse houtsoorten tot echte kunstwerkjes. Zeeuws meisje geeft in haar stand tekst en uitleg over het opmaken van de protestantse Zuid bevelandse kap. In de info en souvenir stand van de stichting worden meerdere blikjes babbelaars gepresenteerd en diverse dessins originele boeren zakdoeken. Ook diverse leuke souvenirtjes voor de toeristen zijn er te vinden.

Kunstenares Marja Schrier uit Kloetinge weet jong en oud te interesseren in het wol spinnen. Ko Wagenaar van Eco Oester biedt die dag de echte pareltjes uit de Zeeuwse wateren aan. Oesters en mosselen zijn de hele dag verkrijgbaar. Liesbeth uit Kapelle is heel behendig in het vouwen van textiel artikelen. Leuke hebbedingetjes voor de kleine beurs worden er aangeboden.

En tot slot wordt de hele dag gedemonstreerd op welke manier de alom bekende roomboter babbelaar wordt gebakken. Adri van Poeijer uit Middelburg laat zien hoe op vakkundige wijze de echte Zeeuwse babbelaars worden gebakken. Bezoekers en deelnemers zullen deze markt echt niet verlaten zonder een of meerdere doosjes babbelaars mee naar huis te nemen. Zien we u tijdens de Delta Marina Cup 2019 als bezoeker of deelnemer?

Getekend

St. Zeeuwse Klederdracht, Gerard van Damme

Weidezicht 25, 4462 VK, Goes, Nederland

Mobiel: +31 651 328 791.

E-mail: stzkgoes@gmail.com

Site: www.stzk.nl

 
 

Foto's