St. Zeeuwse klederdracht gaat Nederland
in Magdeburg promoten

 

 


Onlangs ontving de stichting Zeeuwse klederdracht een verzoek om deel te nemen aan het vier daagse “Europafest” in de plaats Magdeburg in Duitsland. Van vrijdag 7 tot dinsdag 11 juni wordt daar voor de zevende keer deze “landen promotie activiteit” georganiseerd met Pinksteren. Elk jaar worden dan zo’n zeven landen in de gelegenheid gesteld om zich daar te presenteren.

Om de Nederlandse presentatie goed voor te kunnen bereiden zal een delegatie van de stichting dit jaar een stand inrichten met informatie en souvenirs. Een echt “Zeeuws meisje” zal tijdens het “Europa fest” belangstellenden tonen hoe in het verleden de grote kappen van de klederdracht werden opgemaakt. Tijdens die dagen kan dan gesproken worden over een grote vertegenwoordiging van Nederland in 2020.

Er wordt dit jaar een tent beschikbaar gesteld van 6 x 3 meter. En voor de achterwand in de tent wordt nog gezocht naar een passende Nederlandse decoratie. Hopelijk is er een bedrijf in Nederland die een interessante decoratie beschikbaar kan stellen. Tot nu toe kunnen ze beschikken over een Nederlandse vlag van zo’n zes meter!

In november 2018 werd met veel succes een Nederlandse promotie in het plaatsje Etaples in Frankrijk georganiseerd. Ook voor dit jaar is al weer gevraagd om deel te nemen in Frankrijk. Ook in de plaats Dresden in Duitsland wil men graag gebruik maken van de diensten van de Zeeuwen. Daar wordt 16, 17 en 18 augustus 2019 het “Dresdner Stadtfest” gehouden. En de teamleider van de organisatie stelt de aanwezigheid van Nederland ook daar bijzonder op prijs.

Belangstellende bedrijven in Nederland kunnen reageren naar de st. Zeeuwse klederdracht.

Gerard van Damme

Goes, Nederland

Tel./Fax.: +31 113 231 755. Mobiel: +31 651 328 791.

E-mail: stzkgoes@gmail.com

Site: www.stzk.nl

 
   
  PS: 7. Europafest Magdeburg - 07.06.-.10.06.2019

Erlebt europäische Kultur und internationale Gaumengenüsse zu Pfingsten in Magdeburg! Zum 7. Europafest 2019 werden auch in diesem Jahr zehntausende Besucher erwartet. Eine Vielzahl von EU-Ländern präsentiert sich auf und am Alten Markt mit landestypischen und kulturellen Angeboten. Mit dabei sind Frankreich, Polen, Irland, Ukraine, Russland, Ungarn u.v.m.

   
 

Foto's