53e Internationaal Folklorefestival
Westerlo, België

 

Van 11 tot 14 augustus werd in de plaats Westerlo in België voor 53e keer het Internationale Folklorefestival gehouden. Hiervoor waren groepen uitgenodigd uit: Mexico, Italië, Wit-Rusland, Duitsland en Vlaanderen.

Uit Mexico was Compania de Danza, Folklórica UAM Azcapotzalco aanwezif met een kleurrijke groep. Het ensemble behoort bij de universiteit en had als doel de Mexicaanse tradities levendig te houden. Italië werd vertegenwoordigd door Gruppo Folk Zig-Zaghini San Giovanni, Galdo. Opvallend was dat zij een grote koenkelpot in hun orkest gebruikte. Wit Rusland werd vertegenwoordigd door het jongeren ensemble “Zorachka” wat kleine ster betekent. De Trachtengruppe Billigheim was voor een nacht overgekomen. De groep bestaat al sinds 1906. En de groepen van “Die Spelwei” die het festival organiseert. Allereerst was er de volwassengroep met orkest. Daarna de kinderen en jongtieners en de vendelgroep Ansfried.

Het programma voor het historische stadhuis van Westerlo begon om 14.00 uur en eindigde tegen 19.00 uur. De inrichting van het festival was keurig ingericht. Jammer dat de geluidsapparatuur nu en dan wat problemen had en niet helemaal goed was afgesteld.

Getekend

Gerard van Damme

Goes, Nederland

Mobiel: +31 651 328 791.

E-mail: stzkgoes@gmail.com

Site: www.stzk.nl

 

Foto's