Braderie en Ambachten in Goes
 

Zaterdag 4 september 2021 wordt op het terrein van het Dienstencentrum, Klein Frankrijk 17 in Goes een braderie en ambachtenmarkt gehouden. De stichting Zeeuwse klederdracht werd gevraagd om met een twaalftal ambachten aan deze dag te willen deelnemen.

Het centrum verzorgt die dag zelf een aantal stands met elektra, speelgoed, glaswerk, snuisterijen, huisraad en boeken. Om 10.30 uur treedt het muziekkorps op en om 12.30 uur wordt er een heuse modeshow gehouden. De kinderen kunnen zich dan amuseren op het springkussen, in het ijskraam of bij de grote, drie meter hoge ranja koe. Voor jong en oud is er dan heel wat te beleven die dag. Kinderen worden zelfs uitgenodigd om de grondbeginselen van een ambacht onder de knie te krijgen.

Van 10.00 tot 15.30 uur kunt u kennismaken met: Dot arts, crępe pannenkoeken bakken, traditionele babbelaar bakken, regionale crea artikelen, een collectie Zeeuwse borstbeelden uit verschillende regio’s in de provincie. Origami vouwkunst wordt getoond en er zijn originele, regionale souveniertjes waaronder doosjes babbelaars, boeren zakdoeken, wenskaarten, schilderijtjes van zee producten enz. Admiraal Hans komt met zijn modelbouw schepen en weet menig kind te boeien met zijn verhalen. Er is een stand met servettenwerk en de Zeeuwse knoop van rvs zal op deze markt ook niet ontbreken. Een kraam met textiel gevouwen cadeautjes en jongeren mogen zelf hun eigen schilderij maken.

Voor gezinnen met kinderen is het een zeer leerzame en kleurrijke doe dag. Er worden producten aangeboden die eigenlijk niet meer te vinden zijn in de reguliere winkels in Nederland.
Vooral ook voor het vinden van een leuk cadeautje is een bezoek aan deze markt zeer de moeite waard.

Voor nadere informatie: zie www.stzk.nl of schrijft u naar: stzkgoes@gmail.com

Opgemaakt door:
St.Zeeuwse klederdracht
Gerard van Damme Tel: +31 651 328 791
 

Fotos's