Speciale weekmarkt in Zierikzee

 

De standhouders van de wekelijkse markt in Zierikzee deden ook dit jaar weer een beroep op de St. Zeeuwse klederdracht in Goes. Vrijdag 19 mei waren een twaalftal ambachten uitgenodigd om hun markt een folkloristisch tintje te geven.

Houtdraaier Henri maakte de mooiste gebruiksartikelen van hout. Hij heeft zich gespecialiseerd in het draaien van houten balpennen. Babbelaars bakker Adri trok zoveel belangstellenden dat het aan het eind van de middag totaal was uitverkocht. Ina was aanwezig in Walcherse klederdracht met haar Zeeuwse borstbeelden. Marjolein had haar stand ingericht met “Fimo” artikelen.
Jessie uit Goes trok veel voorbijgangers het haar prachtige collectie wenskaarten. De stichting Zeeuwse klederdracht maakte meerdere bezoekers blij met en echte boeren zakdoek, die momenteel moeilijk te vinden zijn. Admiraal Hans trok veel belangstelling met zijn modelbouw schepen.
Janny verzorgt cursussen “Werken met natuurlijke producten” en had haar stand ingericht met een groot aantal zelfgemaakte artikelen. Speciaal uit Brussel was Stefaan en zijn vrouw Raymonde naar Zierikzee gereisd om bezoekers kennis te laten maken met zijn vele zelfgemaakte violen en kantklos artikelen. Paul, specialist in Zeeuwse deurknoppen, deed die dag ook goede zaken. En Jozien wist menige bezoeker te interesseren voor haar vele Zeeuwse cadeau artikelen
 

Voor nadere informatie: zie www.stzk.nl of schrijf naar: stzkgoes@gmail.com

Getekend,
St. Zeeuwse klederdracht
Mieke & Gerard
Mobiel.: +31 651 328 791

 


Foto's