NEDERLANDSE DAGEN

in Bully en Beaujolais,

Frankrijk

 

Zaterdag 26 en zondag 27 april jl. werden in het plaatsje Bully en Beaujolais in Frankrijk Nederlandse dagen georganiseerd. De co÷peratie van wijnboeren van Bully organiseren elk jaar een wijnproeverij van hun wijnen. Ze stellen deze dagen in het teken van een bepaald land.
Dit jaar stond Nederland op de nominatie. Er was zelfs een speciale wijn vernoemd naar deze dagen, de "Beaujolais 2007 Escale en Hollande"

Via de St. Zeeuwse klederdracht werd ge´nformeerd naar Nederlandse folklore dansgroepen en beoefenaars van oude ambachten. Uit een scala van aanbiedingen werden uitgenodigd: De folklore dansgroep en een sjoelteam uit Holten. De oude ambachten: mandenvlechten, kaas maken, kappen opmaken uit Raalte. Het volkskunst schilderen uit Hoogeveen. Het bakken van Zeeuwse babbelaars uit Goes. De bloemstukken van kleurrijke tulpen waren verzorgd door een plaatselijke bloemist. De karikatuur tekenaar dhr. Deloire wist heel wat folkloristen te strikken voor een leuke tekening.  En verder enkele kraampjes met souvenirs uit Nederland.

Naast een grote belangstelling voor de diverse ambachten en souvenirs waren er ook regelmatig bezoekers die graag ge´nformeerd wilden worden over de toeristische mogelijkheden in Nederland. Doordat de samenstelling van de deelnemers uit Nederland heel divers was, werden vele tips gegeven door bewoners uit diverse regioĺs. Jammer dat de Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland zo weinig materiaal beschikbaar stelt voor dit soort promotie activiteiten.

Zaterdagavond waren er meer dan honderd belangstellenden die zich samen met de Nederlandse folkloristen hadden aangemeld voor het diner. In de grote hal van de co÷peratie waren meerdere tafels gedekt. Meesterkok Michel Roche en zijn team toonde hun vakmanschap terwijl de Holter dansers enkele malen Nederlandse folkloristische dansen presenteerden op het podium. Tegen het eind werden meerdere vertegenwoordigers van de co÷peratie uitgenodigd om mee te dansen.

Voordat de vertegenwoordigers uit Nederland huiswaarts keerden ontvingen ze nog een echte Beaujolais 2007 met het vignet van de karikatuur van het volendams meisje.

 

Bijgaande fotoĺs

IMG_3208 De Beaujolaisstreek in Frankrijk

IMG_3207 Mathieu leidt de excursie in de wijnkelder van de co÷peratie

IMG_3212 De inpakhal van de co÷peratie

IMG_3215 De mandenmaker Henk Ziel aan het werk

IMG_3221 Karikaturist Deloire aan het werk

IMG_3226 Mevr. Femmie Kloppenburg-Rink uit Hoogeveen beschildert kaarsen


IMG_3230 Het Zeeuws babbelaars team aan het werk


IMG_3237 De wijnkoningin danst mee met de Holter dansers

IMG_3245 De babbelaars lolly doet het ook goed

IMG_3249 Veel belangstelling voor het sjoelen

IMG_3271 Stamppot met spek verzorgd door meester-kok Michel Roche en zijn team

IMG_3307 Belangstelling voor het babbelaars bakken is groot

P1010122 De Holterdansers op de praalwagen van beaujolais

IMG_3327 Het affiche van het weekend