EUROPAFEESTEN 50 JAAR

5 & 6 Juli 2008 TIELT BelgiŽ

 

 

Europafeesten in Tielt 50 jaar.

Zaterdag 5 en zondag 6 juli 2008 was de bijzondere jubileumeditie 50 jaar Europafeesten in de stad Tielt in BelgiŽ. Zaterdag verzorgden een groot aantal groepen uit alle lidstaten van Europa optredens op diverse plaatsen in het centrum. Zodag was de Europastoet onder het motto: ďEuropa in bewegingĒ.

De St. INFO was gevraagd om moderne dansgroepen te zoeken in Estland en Letland.
Via de vaste kontakten in Tallinn en Riga melden zich al snel de groepen Tibi Tina en Vecriga zich aan voor deelname.

Tijdens de optredens van zaterdag lieten beide groepen zien dat ze duidelijk tot de betere ensembles behoren die in Tielt hun land vertegenwoordigden. Ook de vice voorzitter van het IOV Dhr. Etienne Vankeirsbilck, die beide optredens met veel belangstelling volgde was van mening dat beide groepen zich heel goed op deze dag hadden voorbereid. Zonder hapering werd een show neergezet, die door vele belangstellenden werd gevolgd.

Ook tijdens de stoet van zondag sprongen beide groepen er letterlijk en figuurlijk duidelijk uit. Zeer gediciplineerd en met veel enthousiasme dansten beide ensembles hun dans in de stoet vele tientallen malen. Meer dan 90 minuten waren zij actief te aanschouwen in de straten van het centrum van de stad.

De Gemeente Tielt was erg tevreden over de adviezen en bijdragen die de Zeeuwse stichting dit weekend had geleverd. Voor beide groepen zijn er zeer serieuze mogelijkheden om in de toekomst weer deze kant op te komen om belangstellenden te laten genieten van een perfect stukje moderne dans.

Wel was geprobeerd om beide groepen nog elders voorstellingen te laten verzorgen, maar de geringe financiŽle bijdragen die daarvoor werden geboden waren in verhouding tot de kwaliteit van beide groepen.

Getekend,

Gerard van Damme
Goes 

 

Foto's van Optredens zaterdag 5 juli
 

 

Foto's van Europastoet van zondag 6 juli