Netwerkdag of personeelsuitje,
22 mei 2008
  

Donderdag 22 mei jl. werd een groots zomerfestival georganiseerd op de locatie WaterGoed in Valburg. In het kader van een landelijke netwerkdag waren vele honderden werknemers naar het centrum gekomen.  

Daar de organisatie dit jaar in handen was van vertegenwoordigers uit de provincie Zeeland, werd hier ook duidelijk aandacht aan besteed. Op het terrein was een kraam ingericht met echte Zeeuwse bolussen. Het folkloreteam van de St. Zeeuwse klederdracht verzorgde demonstraties babbelaars bakken. Door de enorme belangstelling voor zowel bolussen als babbelaars werd er weinig gedemonstreerd. Zon duizend bolussen en twintig kilogram babbelaars hadden al snel hun weg gevonden naar de vele hongerige magen.

Opvallend is tijdens zon dag dat veel belangstellenden thuis voor een heel groot gezin hebben te zorgen; Daar de babbelaars keurig, per vier, verpakt waren in zakjes wilde men graag voor alle familieleden een aandenken aan Zeeland meenemen.

Ook de belangstelling voor de originele Zeeuwse klederdrachten was groot. Regelmatig werd er tekst en uitleg gegeven over een traditie die door de Stichting Zeeuwse klederdracht al vele jaren in ere wordt gehouden.
 

IMG_0185 Het Zeeuws babbelaarsteam staat klaar voor de demonstraties bakken


 

IMG_0189 Bolussen en babbelaars liggen gereed voor consumptie


 
IMG_0190 Er waren heel wat deelnemers op die dag


 
IMG_0195 De babbelaars waren keurig verpakt in een plastic zakje