Culinaire streekmarkten in Yerseke

 Woensdag 5 juli, 16 augustus en 6 september werden een drietal culinaire streekmarkten gehouden in het centrum van Yerseke. “Ko de oesterman” kwam op het idee om dit jaar een drietal activiteiten te realiseren.

In overleg met de st. Zeeuwse klederdracht werden ook een aantal beoefenaars van ambachten uitgenodigd om hun vaardigheden aan het publiek te tonen.

Tijdens de laatste markt op woensdag 6 september bezochten tevens een groot aantal toeristen, die met de boot waren aangekomen in Yerseke de culinaire attractie. Zij maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid om nader kennis te maken met onder andere de Zeeuwse oesters en mosselen.

Aan het eind van de middag werden de standhouders uitgenodigd voor een evaluatie met enkele vertegenwoordigers van de plaatselijke gemeente. Daar werd dan ook goed gebruik van gemaakt. Er werd van gedachten gewisseld over het verloop van de drie markten en tevens werden de plannen voor het volgend jaar voorgesteld. Binnenkort zullen nadere gesprekken worden gevoerd met de wethouder, die dit initiatief graag verder wil ondersteunen.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's